معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم مبادله تفاهمنامه همکاری در زمینه رتبهبندی مراکز داده کشور گفت: بهزودی فراخوان رتبهبندی مراکز داده در کشور منتشر میشود و امیدواریم این اتفاق سرآغازی برای تجمیع مراکز داده و حذف مراکز داده دولتی باشد.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان فناوری اطلاعات ایران: صبح امروز مراسم مبادله تفاهمنامه همکاری مشترک فیمابین سازمان فناوری اطلاعات ایران و سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور در زمینه تدوین ضوابط و مقررات رتبهبندی مراکز داده و صدور گواهینامههای رتبهبندی مراکز داده با حضور امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رییس سازمان نظام صنفی رایانهای و اصحاب رسانه در سازمان فناوری اطلاعات ایران برگزار شد.
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران با تأکید بر اهمیت رتبهبندی مراکز داده گفت: یکی از دغدغههای جدی حوزه زیرساخت فناوری اطلاعات رتبهبندی مراکز داده است و با گسترش حجم داده، استاندارد گذاری و رتبهبندی مراکز به شدت احساس می شود.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به مشکلات موجود در حوزه دیتا سنتر در کشور گفت: به دلیل عدم وجود رتبهبندی در کشور افرادی که به دنبال استفاده از خدمات مراکز داده برای میزبانی دادههای خود هستند اطلاع صحیحی از مراکز داده ندارند و نمی دانند که کدام مراکز از چه استانداردهایی برخوردار هستند و درنتیجه نمیتوانند انتخاب بهینهای داشته باشند. همچنین کسانی که خدمات مراکز داده را به مردم ارائه میدهند نمیتوانند از امکانات دولتی و تعرفهها و مشوقهای لازم استفاده کنند.
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران از مشکلات دیگر عدم رتبهبندی مراکز داده خبر داد و گفت: در بخش سیاستگذاری و مدیریتی نیز به دلیل عدم وجود دادههای دقیق و قابلاتکا امکان بهرهبرداری از این دیتاها وجود ندارد و این خود عامل ضعف در برنامهریزی بهینه و اثربخش در این حوزه است.
وی یکی دیگر از آسیبهای این حوزه را احداث دیتاسنتر توسط مشتریان دولتی دانست و گفت: به دلیل دغدغههای امنیت داده و پایداری ارائه خدمات، مشتریان دولتی اغلب مراکز داده خود را ایجاد میکردند و این روند آسیب زیادی به بازار و صنعت زیرساخت داده کشور وارد میکند و علاوه بر ایجاد هزینههای زیاد به معنای کاسته شدن از بازار مراکز داده خصوصی است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم مبادله تفاهمنامه همکاری با سازمان نظام صنفی رایانهای کشور با انتقاد از طرحهای رتبهبندی و آسیبهای متداول در نظام مجوز دهی کشور گفت : بهطورکلی نظام مجوز دهی با دیدگاه سلبی نگاشته میشود درصورتیکه در این طرح رویکرد تشویقی رعایت شده است به این معنی که اگر کسی مجوز را نداشت مانعی برای ادامه فعالیت محسوب نمیشود اما اگر رتبهبندی نشود نمیتواند مشوقهایی نظیر تعرفههای دولتی را دریافت نماید.
وی ترکیب و نوع انتخاب اعضای کارگروه رتبهبندی مراکز داده را یکی از نقاط قوت این طرح برشمرد و افزود: بیش از نیمی از اعضای 9 نفره کارگروه از بخش خصوصی هستند و انتخاب این افراد نیز توسط نهادهای مدنی و سازمانهای مردمنهاد انجامشده است .
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران نحوه ارزیابی و رتبهبندی مراکز داده را وجه تمایز این تفاهمنامه دانست و گفت : ارزیابی مراکز داده به آزمایشگاههای بخش خصوصی واگذارشده است و اعضای کارگروه فقط معیارها و استانداردها را تعیین میکنند .
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگری از سخنان خود با اظهار امیدواری از انجام این طرح گفت: در پی انتشار فراخوان، به زودی مراکز داده دولتی و خصوصی رتبهبندی میشوند و مجوزهای لازم را برای ادامه فعالیت دریافت میکنند و امیدواریم این اتفاق سرآغاز تجمیع مراکز داده بهعنوان زیرساخت توسعه فناوری اطلاعات در کشور باشد و شاهد برچیده شدن مراکز داده دولتی باشیم.
قابل ذکر است دیتاسنتر سازمان فناوری اطلاعات ایران در ساختمان مرکزی این سازمان، توسط شرکت توسن خلیج فارس طراحی و اجرا شده است.